Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spøgsmål til kviklån. Hvis du ikke finder svaret her, er du velkommen til at kontakte os
 • Hvad er et kviklån?

  Kviklån er en fælles betegnelse for en lånetype som er nemme at optage og som giver hurtig udbetaling. Relateret til kviklån findes desuden SMS lån, kliklån og hurtiglån. På denne side sammenligner vi udelukkende kviklån. Kviklån er en udskældt lånetype fordi de ofte er dyre og ufordelagtige. Det er lidt som at tisse i bukserne. Det bliver hurtigt koldt og klamt. Mange unge og folk med rod i økonomien kommer i økonomisk klemme på grund af kviklån. Simpelthen fordi det er nemt at optage kviklån, men de bliver hurtigt dyre, hvis man ikke betaler dem tilbage i tide. På Rimelig.dk fraråder vi generelt vores brugere at optage kviklån og anbefaler i stedet for til at spare op eller tage lån med bedre betingelser end kviklån. Der er ingen forskel på på kviklån, quicklån, sms-lån. Det er forskellinge betegnelser på den samme type lån; det er hurtige kontanter til desperate situationer. Hvis du har brug for at låne penge, anbefaler vi forbrugslån. Det er en billigere form for lån som også kan ske online. Online forbrugslån kan i mange tilfælde godkendes samme dag og udbetales den efterfølgende dag.

 • Hvor meget kan jeg låne med kviklån?

  Du kan låne 100 - 20.000 kr. med et kviklån. Godkendelsen sker ofte automatisk ved hjælp af NemID med det samme eller indenfor en time. Overførelsen af pengene til din bankkonto sker samme dag eller efterfølgende bankdag. På denne side kan du se hvor meget du kan låne med et kviklån. Mange bruger kviklån til at købe forbrugsgoder såsom nye mobiltelefoner eller til at betale en regning. Grundlæggende er kviklån en dårlig løsning. Du er bedre stillet ved at spare op til det du vil bruge kviklånet på, låne beløbet af venner/familie eller undersøge mulighederne for et lån med bedre betalingsbetingelser, såsom et forbrugslån.

 • Hvad koster et kviklån?

  Kviklån er et hurtigt lån i dobbelt forstand: Du modtager pengene hurtigt, men de skal også betales tilbage over en kort periode, typisk indenfor 30 - 45 dage. Når låneperioden er så kort er det ved kviklån meget vigtigt at vurderer de samlede låneomkostninger. Dét du skal vurdere er det samlet tilbagebetalingsbeløb. Hvis du for eksempel låner 4.000 kr. over 30 dage, kan det samlet tilbagebetalingsbeløb nemt være 4.625 kr. I eksempel tilfælde har dine udgifter til lånet således været 625 kr. Mange kviklån opererer uden egentlige renter, men udelukket med et etableringsgebyr. Desuden tjener mange kviklånsudbydere på de gebyrer de inddriver når folk ikke tilbagebetaler til tiden. På den vis kan man sige at kviklån er et rentefrit lån, men de er altså ikke gratis, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

 • Hvor gammel skal jeg være for at tage et kviklån?

  De fleste låneinstitutioner kræver en minimumsalder på 23 år. Nogle tilbyder lån til personer ned til 20 år, mens andre kræver en minimumsalder på 25 år. Jo ældre du er, jo flere muligheder har du for at tage kviklån og banklån generelt. Kviklån som 18 årig er en kompliceret sag. Kviklån som 21 årige er i begrænset omfang muligt. I listen herover kan du filtrerer mulighederne for dig, ved at indtaste din alder. Alderskravene hænger sammen med en formodning om at jo ældre du er, jo bedre økonomiske beslutninger er du i stand til at tage. Men blot fordi du kan tage et kviklån betyder ikke at det er en god idé.

 • Hvordan finder jeg det billigste kviklån?

  Her på Rimelig.dk har vi samlet alle tilgængelige kviklån. Vores ambition er at formidle en oversigt over kviklån på en måde så det er nemt og hurtigt for dig at sammenligne kviklån. Ved at sammenligne mulighederne kan du nemt finde det billigste kviklån. Som nævnt ovenfor er den nemmeste måde at finde det billigste kviklån at se på det samlet tilbagebetalingsbeløb. Start med at definere hvor mange penge du vil låne og perioden du vil låne beløbet. Så kan du sammenligne det samlet tilbagebetalingsbeløb ved hvert kviklån.

 • Hvad er risikonen ved at optage kviklån?

  Risikonen ved at optage kviklån er selvfølgelig at du ikke kan betale beløbet tilbage. Når du ikke betaler tilbage efter aftale vil du blive mødt med rykkergebyrer. For nogen personer kan det ende i en ond spiral hvor man optager nye lån for at tilbagebetale de eksisterende lån. Pas på med det! For nogle låneinstitutioner er det ligefrem en lukrativ forretning at låne penge til personer som har svært ved at betale tilbage til tiden. De scorer store indtægter på rykkergebyrerne. Derfor er vores råd kun at låne penge hvis du er 100% sikker på at kunne betale tilbage til tiden. Du har altid 14 dages fortrydelsesret på kviklån.

 • Kan jeg få kviklån trods RKI?

  Hvis du allerede er registreret som dårlig betaler i Experian (tidligere kendt som RKI) eller i Debitor Registret, er det en dårlig idé at optage flere lån, ikke mindst kviklån. Det er også de færreste udbydere af kviklån som tilbyder lån til personer i disse registre. I dette tilfælde er vores bedste råd til dig at få betalt de eksisterende lån eller ubetalte regninger som har gjort at du er endt i RKI til at begynde med og først derefter overveje at optage nye lån.

 • Kan jeg få kviklån uden at stille sikkerhed?

  Én af de store fordele ved kviklån er at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Til gengæld er omkostningerne ved kviklån højere end ved et traditionelt banklån, hvor banken kan tage pant i et hus eller i en bil. Med beløb på 100 - 10.000 kr. kan kviklån hurtigt koste dig op til 20 - 25% at beløbet efter blot 30 dage. Så selvom du ikke behøver at stille sikkerhed ved kviklån, så er det en rigtig god idé at tænke dig godt om inden du optager et. Hvis du har mulighed for at låne beløbet af venner / familie, er det ofte en meget bedre løsning.

 • Hvad er proceduren for optagelse af kviklån?

  Når du optager et kviklån, skal du igennem 3 simple trin, som tilsammen kan foretages på under 10 minutter. Først finder du det bedste og billigste kviklån som matcher dine behov i oversigten herover. Når du har valgt et kviklån, klikker du på linket til banken. Her udfylder du ansøgningen med dine personlige oplysninger. Når du har sendt din ansøgning modtager du en bekræftigelse på, at din ansøgning er modtaget. Godkendelsesprocessen kan tage op til en time. Herefter bliver pengene overført til din bankkonto.

 • Kan jeg få gratis kviklån?

  Intet i livet er gratis, heller ikke kviklån. Udbyderne af kviklån skal tjene penge. Hvis et kviklån er markedsført som gratis, er der noget du skal være opmærksom på. Nogle udbydere tilbyder gratis kviklån til nye kunder. Hvordan hænger det så sammen? Jo, det er fordi du med høj sandsynlighed ender med at skulle betale opkrævninger ved for sen tilbagebetaling eller fordi du ender med at optage nye kviklån bagefter. Så jo, du kan i nogle tilfælde finde et gratis kviklån, men det ender med at blive en dyr fornøjelse.

Kviklån — Den komplette guide

Inden du tager et kviklån, sms-lån, eller mikrolån er det vigtigt at du sætter dig godt ind i konceptet og vilkårene for denne type kontantlån. Ellers risikerer du at få en kedelig oplevelse. I denne artikel vil vi gennemgå alle de vigtigste spørgsmål, så du kan tage den bedste beslutning i forhold til din privatøkonomi. Her er en komplet guide til kviklån, sms-lån, og mikrolån

Hvad er et kviklån?

Kviklån, quicklån, sms-lån, og mikrolån er betegnelser små kontantlån med hurtig tilbagebetaling. I denne artikel vil vi for nemheds skyld kalde dem for kviklån. Kviklån er hurtige lån på relativt lave beløb. De skal betales tilbage efter en kort periode. Du kan låne op til 10.000 kr., og beløbet skal betales tilbage indenfor en kort periode, typisk 30-45 dage. Kviklån tilbydes af forskellige finansielle virksomheder, i modsætning til forbrugslån, der udstedes af traditionelle banker. Du kan ansøge om kviklån på firmaers websider og ansøgningsprocessen og godkendelsen er ofte automatisk, eller semi-automatisk. Udbetalingen sker samme dag eller den efterfølgende til din bankkonto.

Derfor skal du passe på kviklån

Kviklån kan i særlige tilfælde bruges til finansielle nødsituationer med akut behov for kontanter. Problemet er, at mange bruger kviklån uden at tænke på konsekvenserne. Hvis du ikke betaler beløbet tilbage indenfor den aftalte periode bliver du pålagt dyre opkrævningsgebyrer. For mange udbydere af kviklån er indtægterne fra opkrævningsgebyrer en del af deres forretningsplan. Hvis du ikke med sikkerhed kan betale beløbet tilbage efter aftalt tid, bør du undgå kviklån. Ellers er der en risiko for at du ender i en negativ spiral af høje renter og strafgebyrer. Der er mange sager hvor folk bliver nød til at tage nye lån for at kunne tilbagebetale eksisterende lån.

Forskellen på “nice to have” og “need to have”

I forlængelse af ovenstående anbefaler vi at du kun optager kviklån i nødsituationer. Hvis du drømmer om en ny mobiltelefon eller par nye bukser som du ikke har råd til, bør du ikke købe dem med hjælp fra et kviklån. Du er bedre stillet hvis du venter til du selv har pengene, eller at du låner dem af din bank eller din familie.

Sådan vælger du det bedste kviklån: Trustpilot & ÅOP

Hvis du alligevel er interesseret i et kviklån, er der et par tips til hvordan du vælger det bedste lån. Her på siden kan du se alle udbyderne af kviklån i Danmark, og deres TrustPilot score. Vi anbefaler at du vælger en udbyder med høj TrustPilot score. Hvis du klikker på stjernerne, kan du læse andre brugeres anmeldelser af firmaerne. Når du skal sammenligne priserne skal du se på det samlet beløb som skal betales tilbage. Kviklån opererer ikke med traditionelle renter, men du kan sammenligne kviklån ved at kigge på deres samlede årlige omkostninger (ÅOP).

Alternativer til kviklån

Hvis du har en nogenlunde privatøkonomi og fast indtægt kan med fordel låne pengene som et forbrugslån i en traditionel bank. Et forbrugslån har væsentlig bedre lånebetingelser end kviklån. De samlede omkostninger på kviklån er væsentligt højere end på forbrugslån. Hvis du hverken har orden i økonomien eller fast indtægt bør du undgå fristelsen af hurtige kontanter. Din bankrådgiver kan hjælpe dig med at lave et budget for din privatøkonomi.

Er du i tvivl eller har du brug for hjælp?

Kontakt os få svar med det samme. Vi svarer alle hverdage mellem 9 og 19. Du kan kontakte os på telefon, e-mail, eller chat. Vi ser frem til at hjælpe dig

Kontakt os

”Rimelig.dk hjalp med en årlig besparelse på 2.300 kr. Tak for hjælpen!”

Mikkel A., Esbjerg
"Perfekt"
Baseret på 371 købsanmeldelser

”Jeg havde ingen idé om at det kunne være så nemt at sammenligne priser”

Josephine S., Roskilde

Gratis overvågning af priser

Spar tid og penge. Få automatisk besked når der er nye tilbud tilgængelige

Hver email indeholder et link til at framelde sig. Vi sender aldrig spam.

YouSee
Nordea
Plenti
Danske Bank
3F
Santander

Sådan fungerer Rimelig.dk

Rimelig.dk er en sammenligningsplatform som gør det nemt at finde det bedste produkt til den bedste pris. Find produkter der matcher dit behov.

Trin 1

Find dit behov

Undgå at betale overpris for et produkt du ikke har behov for - Svar på nogle få spørgsmål, så analyserer vi os frem til dit faktiske behov.

Trin 2

Sammenlign

Ud fra dit faktiske behov, kan du nemt og overskueligt sammenligne de bedste priser på produkter der matcher dine behov. Det er hurtigt og smart.

Trin 3

Vælg frit

Når du har fundet det perfekte produkt, klikker du dig ind på tilbuddene for at opnå prisen du fandt her via Rimelig.dk. Det sjove er, at du sparer penge!

Vi er fra København og hjælper brugere i hele Danmark

Blegdamsvej 6, 2200 København N, Danmark
Læs mere om os her
Kontakt os