Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spøgsmål til forbrugslån. Hvis du ikke finder svaret her, er du velkommen til at kontakte os
 • Hvad er et forbrugslån?

  Et forbrugslån er hvor du låner penge til personligt forbrug. Nu er personligt forbrug en meget bred definition, for er alle de ting vi køber ikke forbrug? I denne sammenhæng skal ordet forbrug forstås som et behov for økonomisk indsprøjtning der optages for at øge ens aktuelle, økonomiske råderum. Lånet skal betales tilbage på et senere tidspunkt, hvor økonomien er bedre, eller hvor behovet for forbrug er mindre. Traditionelt var forbrugslån et produkt tilbudt af traditionelle banker med fysiske afdelinger, men idag er der stadig flere forretninger som tilbyder forbrugslån.

 • Hvorfor vælge et forbrugslån?

  Et forbrugslån er et lån, hvor du låner penge til personligt forbrug. Den mest markante forskel på et forbrugslån sammenlignet med for eksempel et billån i en bank vedrører kravet om at stille sikkerhed for lånet. Ved forbrugslån stilles der ikke krav til at stille pant i de ting man bruger lånet til. Derved opnår man fuldt ejerskab og valgfrihed over det man bruger pengene fra et forbrugslån på. Det betyder at långiveren ikke har mulighed for at bestemme over de købte vare. Forbrugslånet kan for eksempel bruges på en rejse som ikke i formel forstand har en fysisk, salgbar værdi efter den er brugt. Den primære fordel ved et forbrugslån i forhold til andre typer banklån er at man ikke behøver at redegøre hvad pengene skal bruges til.

 • Hvilket forbrugslån skal jeg vælge?

  I dag tilbyder en bred vifte af financielle institutioner forbrugslån. Når du skal vælge et forbrugslån er det vigtigt at indhente tilbud fra flere udbydere og sammenligne deres priser og betingelser. Den nemmeste måde at sammenligne priserne på forbrugslån er ved at kigge på de samlede årlige omkostninger (ÅOP). Ved at sammenligne ÅOP på de lånetilbud du indhenter kan du få et nemt overblik over de faktiske udgifter du vil få. Udover ÅOP er det en god idé at kigge på bankens kundetilfredshed. På denne side kan du se bankernes TrustPilot score som en del sammenligningsdetaljerne.

 • Kan jeg optage forbrugslån hvis jeg er registreret i RKI?

  Hvis du allerede er registreret som dårlig betaler hos Experian (tidligere kendt som RKI) eller i Debitor Registret, er det nok ikke nogen god idé at optage yderligere lån. Desuden er det de færreste banker som tilbyder forbrugslån trods RKI. De få som gør, vil typisk gøre det med væsentlig højere renter. Der er trods alt større risiko forbundet ved at låne penge til folk som allerede er registreret som dårlige betalere. Vi anbefaler at du starter med at få indløst din gæld og betaler de regninger som har gjort at du er havnet i RKI, inden du optager nye lån. Derved vil du ikke kun få bedre styr på din økonomi; du vil også blive tilbudt lån med betydelig lavere renter og bedre vilkår.

 • Hvor meget kan jeg låne på forbrugslån?

  Lånebeløbet som er tilgængeligt ved et forbrugslån spænder vidt. Det kommer an på långiveren. Nogle långivere fokusere på relativt små beløb, mens andre virkelig har mange penge at låne ud. Ved forbrugslån kan man i dagens Danmark låne 1.000 - 350.000 kr. Hvis du har brug for at låne mere end 350.000 kr. kan du ansøge om lån fra flere låneudbydere. Det kan ikke anbefales at låne mere end du har brug for. For selvfølgelig er er der omkostninger forbundet med lånet, og lånet skal altid betales tilbage på et senere tidspunkt. Og det med renter på!

 • Kan jeg optage forbrugslån uden at stille sikkerhed?

  En stor fordel ved forbrugslån uden sikkerhed er muligheden for at låne penge uden at skulle pantsætte værdier som hus og bil. Alle lånemulighederne som du finder i listen på denne side er forbrugslån uden sikkerhed. Når det er sagt, stiller de fleste banker krav til låntageren om fast indkomst og en sund økonomi. Som en del af ansøgningen skal man ofte vedhæfte lønsedler og årsopgørelser. Bankerne vurdere risikoen ved at låne dig penge. Som forbruger er der en tommelfingerregel om at man højst bør have en gældsfaktor på 3,5 gange ens årlige husstandsindkomst.

 • Kan jeg optage forbrugslån for at samle mine lån?

  Ved et forbrugslån kan du låne højere beløb end ved SMS lån, mobillån og kviklån. Renten ved forbrugslån er lavere end ved de hurtige lån. Hvis du har flere SMS lån, mobillån og kviklån med høj rente, kan der være penge at spare ved at optage et forbrugslån for at betale de mindre lån tilbage. Dermed får du en lavere månedlig omkostning og bedre overblik over din økonomi. Vi anbefaler alle at samle deres lån og derved få bedre styr på deres økonomi, herunder månedlige udgifter.

 • Hvad er renten og gebyrerne på forbrugslån?

  Prisen på et forbrugslån er kombinationen af rente, stiftelseomkostninger og gebyrer. Først når du kender de samlede omkostninger kan du vurdere om der er tale om et fordelagtigt forbrugslån. Stiftelseomkostningerne er et engangsbeløb, men renten kan ændre sig over tilbagebetalingsperioden. Renten vil derfor have betydning for ydelsen der skal betales over lånets løbetid. Renten som betales er et udtryk for risikonen långiver har ved at udlåne pengene. Det er ved dansk lovgivning bestemt at de samlede omkostninger ved et forbrugslån skal fremstå tydeligt. De samlede årlige omkostninger (ÅOP) er en betegnelse som giver overblik og indsigt når man som låntager skal sammeligne forbrugslån.

 • Hvad er løbetid og afdrag på forbrugslån?

  Forbrugslån skal betales tilbage indenfor relativt kort tid. Tilbagebetalingsperioden på forbrugslån spænder typisk fra en 1 - 10 år. I tilbagebetalingsperioden betaler man en kombination af afdrag på lånet og renter på beløbet, også kendt som hovedstolen. Nogle forbrugslån tilbyder afdragsfrihed i bestemte perioder, for eksempel i lånets første måneder, i sommerferieperioder eller op til jul. Ved afdragsfrihed skal det forstås således at man udelukket betaler renter på hovedstolen og ikke tilbagebetaler selve lånebeløbet.

 • Hvem kan optage forbrugslån?

  Kravene som skal opfyldes for at optage et forbrugslån er simple og de fleste danskere har mulighed for at optage et forbrugslån. Alle forbrugslån har en minimumsalder for låntagere. Alderskravet varierer fra 18 - 25 år. For alle forbrugslån er det et krav at du er dansk statsborger og at du har dansk folkeregisteradresse. Derudover skal du besidde et dansk CPR nummer, en dansk bankkonto, et dansk mobiltelefonnummer registreret i eget navn og en emailadresse. Desuden er et NemID også ofte et krav men ikke altid. For at kunne optage et forbrugslån vil långiver selvfølgelig sikre sig at du er i stand til at betale lånet tilbage. Derfor er det også et krav at du har en fast indtægt. Kravet til størrelsen på den faste indtægt varierer fra udbyder til udbyder. I nogle tilfælde kan en pension, SU eller arbejdsløshedsdagspenge tælle som fast indtægt. Du skal være forberedt på at blive bedt om kunne fremsende en kopi af din seneste lønseddel og årsopgørelse. De færreste låneudbydere yder lån til personer som er registret som dårlige betalere i Experian (tidligere kendt som RKI), eller Debitor Registret.

Forbrugslån — Den komplette guide test

Inden du optager et forbrugslån er det vigtigt at du sætter dig godt ind i begrebet. I denne artikel vil vi gennemgå alle de vigtigste spørgsmål, så du kan tage den bedste beslutning i forhold til valg af forbrugslån og hensyn til din privatøkonomi

Find det bedste forbrugslån hos Rimelig.dk

På Rimelig.dk har vi gjort det nemt for dig at sammenligne forbrugslån. Det bedste forbrugslån er en kombination af pris, service og kundetilfredshed. Den nemmeste måde at sammenligne pris på et banklån er ved at kigge på de samlede årlige omkostninger i procent (ÅOP). For at give et indtryk af firmaernes service og kundetilfredhed viser vi på Rimelig.dk TrustPilot anmeldelser under hvert produkt. På den måde kan du gennemskue om firmaet er eet som du ønsker at handle hos.

Fordele ved forbrugslån

Forbrugslån kommer i to varianter: online forbrugslån og banklån. Sammenlignet med f.eks. kviklån, er forbrugslån væsentligt billigere i renter og omkostninger. De online forbrugslån kan tages uafhængigt af din traditionelle bank. Her kan du låne op til 400.000 kr. Udbetalingen sker typisk den efterfølgende bankdag. Hvis du ønsker at optage et forbrugslån hos en traditionel bank, kræver de ofte at man er kunde i banken og har andre produkter hos dem, f.eks. en lønkonto. Den største fordel ved forbrugslån sammenlignet med andre lånetyper er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånebeløbet. Dog kræver det at du har fast indtægt og ikke er registreret som dårlig betaler i RKI registret. Bankerne tager ikke pant i det du bruger pengene på. Derfor er renten også lidt højere end på et billån billån eller andelsboliglån boliglån hvor banken tager pant.

Sammenlign forbrugslån

På Rimelig.dk kan du sammenligne forbrugslån fra alle de største udbydere af forbrugslån. Vi viser både online forbrugslån og forbrugslån fra traditionelle banker. Du kan filtrere resultaterne i toppen af tabellen. Resultaterne bliver vist efter pris, hvor det billigste forbrugslån står øverst. Den bedste måde at sammenligne forbrugslån på er at sammeholde ÅOP og TrustPilot. Du kan selv bestemme hvor højt du vil opveje TrustPilot anmeldelser i forhold til prisen. Det er en afvejning du må gøre op med dig selv. Hvis du har brug for hjælp til at sammenligne forbrugslån, er du velkommen til at kontakte os.

Ansøg om flere forbrugslån samtidigt

Når du har besluttet dig for beløbet du vil låne og fundet de beste kandidater anbefaler vi at ansøge hos mere end én udbyder. Faktisk anbefaler vi at du ansøger om det samme beløb hos tre forskellige banker. Inden du underskriver noget vil du nemlig blive præsenteret med for alle betingelserne for tilbagebetalingen af lånet. Det kan også være at nogle af bankerne afviser at låne til dig. Ved at ansøge tre steder på én gang gør du hele processen lidt hurtigere for dig selv. Selve ansøgningen er uforpligtende og alle online lån har 14 dages fortrydelsesret.

Er du i tvivl eller har du brug for hjælp?

Kontakt os få svar med det samme. Vi svarer alle hverdage mellem 9 og 19. Du kan kontakte os på telefon, e-mail, eller chat. Vi ser frem til at hjælpe dig

Kontakt os

”Rimelig.dk hjalp med en årlig besparelse på 2.300 kr. Tak for hjælpen!”

Mikkel A., Esbjerg
"Perfekt"
Baseret på 371 købsanmeldelser

”Jeg havde ingen idé om at det kunne være så nemt at sammenligne priser”

Josephine S., Roskilde

Gratis overvågning af priser

Spar tid og penge. Få automatisk besked når der er nye tilbud tilgængelige

Hver email indeholder et link til at framelde sig. Vi sender aldrig spam.

YouSee
Nordea
Plenti
Danske Bank
3F
Santander

Sådan fungerer Rimelig.dk

Rimelig.dk er en sammenligningsplatform som gør det nemt at finde det bedste produkt til den bedste pris. Find produkter der matcher dit behov.

Trin 1

Find dit behov

Undgå at betale overpris for et produkt du ikke har behov for - Svar på nogle få spørgsmål, så analyserer vi os frem til dit faktiske behov.

Trin 2

Sammenlign

Ud fra dit faktiske behov, kan du nemt og overskueligt sammenligne de bedste priser på produkter der matcher dine behov. Det er hurtigt og smart.

Trin 3

Vælg frit

Når du har fundet det perfekte produkt, klikker du dig ind på tilbuddene for at opnå prisen du fandt her via Rimelig.dk. Det sjove er, at du sparer penge!

Vi er fra København og hjælper brugere i hele Danmark

Blegdamsvej 6, 2200 København N, Danmark
Læs mere om os her
Kontakt os