Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spøgsmål til internet bredbånd. Hvis du ikke finder svaret her, er du velkommen til at kontakte os
 • Hvor hurtigt internet bredbånd har jeg brug for?

  Det kommer virkelig an på hvordan du bruger internettet i dit hjem. Hvis dit forbrug er minimalt, kan du stille dig tilfreds med 20 Mbit download. Hvis du derimod streamer film og har mange internetopkoblede enheder i din husstand skal du sigte mod en hurtig forbindelse. Her vil en 100 Mbit download hastighed eller hurtigere give den bedste brugeroplevelse. Vores behov stiger hele tiden. Med de nye 4K videostreamingtjenester bliver behovet for lynhurtigt internet kun endnu større. Du kan bruge vores guide i toppen af denne side til at finde frem til den bedste internet bredbåndpakke der passer dit faktiske behov.

 • Hvordan kan jeg finde det billigste internet bredbånd?

  Det bedste du kan gøre er at analysere dit internet behov og derefter finde den billigste internetpakke der er tilgængelig på din adresse. Du kan også spare penge ved at samle dine mobil, TV og internetabonnementer hos den samme udbyder. Det kan også være en god idé at sammenholde priser med kundetilfredshed. Her på siden kan du se firmaernes TrustPilot ratings. Når alle disse faktorer er sammenholdt kan du nemt vælge det billigste internet til dig.

 • Hvad er forskellen mellem trådløst og mobilt bredbånd?

  Forskellen mellem trådløst internet og mobilt bredbånd er forbindelsen mellem dit hjem og internetudbyderen. Trådløst internet er et andet ord for WiFi forbindelse. Din router udsender WiFi i en husstand, men routeren er koblet på internettet gennem telefonstikket eller antennestikket. Mobilt bredbånd derimod bliver typisk brugt i områder hvor internet bredbånd ikke er tilgængeligt. Mobilt bredbånd har et simkort og bruger 4G netværket ligesom din smartphone.

 • Hvad er tv og bredbånd pakker?

  TV og bredbåndpakker er når man kombinere de to i et samlet abonnement og derved opnår besparelser. Nogle udbydere tilbyder også mobilabonnementer som en del af pakken.

 • Hvor kan jeg finde det hurtigste internet bredbånd?

  Det absolut hurtigste internet bredbånd som man kan få som almindelig husstand er 1000 Mbit. For at opnå denne hastighed kræver det at din husstand er koblet på fibernettet. Det er langtfra alle adresser som er koblet på idet fibernettet bliver implementeret over tid og processen er kun lige begyndt. Hvis du ikke kan få fibernet er det hurtigste internet bredbånd du kan få over kable-TV stikket 500 Mbit.

 • Hvordan kan jeg måle min internet hastighed?

  Den bedste måde at måle din internet hastighed på er via internetsiden Tjekditnet (https://tjekditnet.dk/). Tjekditnet er udarbejdet af Energistyrelsen i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. Et andet solidt værktøj som vi selv bruger her på Rimelig.dk er SpeedTest.net (http://www.speedtest.net/) – sidstnævnte har tillige en iOS og Android app hvormed du kan teste din internet forbindelse på mobilen.

 • Hvilket internet bredbånd er det bedste?

  Det bedste internet bredbånd for dig er en kombination af tre ting: En hastighed som passer til dit behov; den laveste pris og den højeste kundetilfredshed. Du kan bruge guiden på denne side til at finde frem til det bedste internet for dig. Du vil sikkert opleve at der er forskel i priser på pakker med den samme hastighed. I disse tilfælde må du opveje pris og kundetilfredshed og vælge det internet tilbud du foretrækker.

 • Hvad koster internet bredbånd?

  Et internet bredbåndsabonnement kan koste mellem 169 - 499 kr. Prisen afhænger primært af hastigheden på internetforbindelsen. I dele af landet med mindre konkurrence mellem udbyderne vil priserne typisk være lidt højere end i byer med mange internetudbydere.

 • Hvordan kobler jeg mig til internet bredbånd?

  Der er tre måder du kan koble dig på internet bredbånd: Gennem telefonstikket, gennem antennestikket eller trådløst over mobilnettet. Antennestikket kan enten være tilsluttet kobbernettet eller fibernettet.

 • Kan jeg få fiber bredbånd hvor jeg bor?

  Du kan teste om du kan få fiber bredbånd på din bopæl ved at indtaste din adresse på fibernetudbyderens hjemmeside. Det er langtfra alle addresser som kan få fiber bredbånd, men det skulle blive mere udbredt over tid.

Internet bredbånd — Den komplette guide

Inden du går i gang med at sammenligne internet bredbånd priser, er det vigtigt at du sætter dig godt ind i emnet. I denne artikel vil vi gennemgå alle de vigtigste områder, så du kan tage den bedste beslutning i forhold til valg af internet bredbånd

Forskellige typer af internet bredbånd

Der findes fire forskellige typer internet bredbånd som alle giver en hurtig og konstant opkobling på internettet. Forskellen er primært i hvordan signalet bliver distribueret til din husstand. Forbindelsen kan ske gennem telefonstikket, gennem kable-TV stikket, gennem det nye fibernet, eller over det mobile netværk.

Telefonstik bredbånd

Den traditionelle opkobling til internet bredbånd går gennem dit telefonstik. Det kaldes også en xDSL forbindelse. Der er tale om en asymmetrisk forbindelse hvor download hastigheden er højere end upload hastigheden. Den maksimale hastighed man kan opnå over telefonstikket er 100 Mbit. Den øvre grænse skyldes at båndbredden over kobbernettet er begrænset og teknologien ikke længere er tidsvarende.

Kable-TV bredbånd

Internet bredbånd gennem antennestikket er én af de mest udbredte løsninger. Forbindelsen går ud til kunderne via coax-kabler og teknologien hedder DSL eller ADSL (Eng.: "Asymmetric Digital Subscriber Line"). Dog har udbyderne implementeret fibernet i deres egen infrastruktur. Kabelbredbånd er i dag over 80 procents fiber, det er kun de sidste meter fra centralerne og ind i folks hjem som går via kobberkabler. Udbyderne af kabel-TV internet er de store TV udbydere som YouSee og Stofa. Andre udbydere lejer sig ind på denne infrastruktur og re-brander deres produkt under eget navn. I nogle tilfælde kræver abonnementerne på kable-tv bredbånd en TV pakke. Man kan opnå hastigheder på op til 300 Mbit over antennestikket. Denne hastighed forventes at stige til en gigabit i løbet af 2017. Fordelen ved kabel-TV bredbånd i forhold til fibernettet er, at langt flere har denne forbindelse i deres hjem allerede.

Fiber bredbånd

Fiber bredbånd er den nyeste infrastruktur som er ved at blive rullet ud til danskere. Som nævnt ovenfor har udbyderne selv implementeret fiberkabler i deres infrastruktur, men de sidste meter fra centralerne på gadehjørnerne og ind i folks hjem er kun i begrænset omfang sendt via fiberoptiske kabler. Derfor er det kun et begrænset antal kunder der har adgang til fibernettet på deres adresse. Fibernet er en internetforbindelse, som er baseret på lyslederteknologien. Fibernettet har et kæmpe potentiale som endnu ikke er fuldt udnyttet. Den hurtigste fiber forbindelse der sælges er på 1000 Mbit. Hastighederne forventes at stige over de kommende år.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en internetforbindelse som går via det mobile netværk. Det er væsentligt langsommere end jordbundne internetforbindelser. Til gengæld er det mere fleksibelt. I områder hvor der ikke findes telefonstik, kable-tv eller fiber bredbånd, kan mobilt bredbånd være den eneste tilgængelige løsning for internet bredbånd. Forbindelsen går over 3G eller 4G netværket og har en maksimal download hastighed på 71 Mbit. Hvis man bor langt fra mobilmasterne eller i et tætbefolket område skal man forvente en lavere hastighed. Typisk bruger man et WiFi modem med indbygget SIM-kort og antenne som man sætter op i sit hjem.

Er du i tvivl eller har du brug for hjælp?

Kontakt os få svar med det samme. Vi svarer alle hverdage mellem 9 og 19. Du kan kontakte os på telefon, e-mail, eller chat. Vi ser frem til at hjælpe dig

Kontakt os

”Rimelig.dk hjalp med en årlig besparelse på 2.300 kr. Tak for hjælpen!”

Mikkel A., Esbjerg
"Perfekt"
Baseret på 371 købsanmeldelser

”Jeg havde ingen idé om at det kunne være så nemt at sammenligne priser”

Josephine S., Roskilde

Gratis overvågning af priser

Spar tid og penge. Få automatisk besked når der er nye tilbud tilgængelige

Hver email indeholder et link til at framelde sig. Vi sender aldrig spam.

YouSee
Nordea
Plenti
Danske Bank
3F
Santander

Sådan fungerer Rimelig.dk

Rimelig.dk er en sammenligningsplatform som gør det nemt at finde det bedste produkt til den bedste pris. Find produkter der matcher dit behov.

Trin 1

Find dit behov

Undgå at betale overpris for et produkt du ikke har behov for - Svar på nogle få spørgsmål, så analyserer vi os frem til dit faktiske behov.

Trin 2

Sammenlign

Ud fra dit faktiske behov, kan du nemt og overskueligt sammenligne de bedste priser på produkter der matcher dine behov. Det er hurtigt og smart.

Trin 3

Vælg frit

Når du har fundet det perfekte produkt, klikker du dig ind på tilbuddene for at opnå prisen du fandt her via Rimelig.dk. Det sjove er, at du sparer penge!

Vi er fra København og hjælper brugere i hele Danmark

Blegdamsvej 6, 2200 København N, Danmark
Læs mere om os her
Kontakt os