Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spøgsmål til a-kasser. Hvis du ikke finder svaret her, er du velkommen til at kontakte os
 • Hvad er en a-kasse?

  A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Det er en forsikring som sikre dig økonomisk, hvis du en dag mister dit arbejde. Fast arbejde kan være flygtigt, og selvom du sikkert ikke forventer at miste dit nuværende arbejde, er det en rigtig god idé at være medlem af en arbejdsløshedskasse. På denne side har vi samlet en oversigt over de bedste a-kasser i Danmark så du nemt kan sammenligne a-kasser.

 • Hvad koster medlemskab i en a-kasse?

  Det månedlige kontingent på a-kasser fremgår af vores liste herover men ligger i gennemsnit på omkring 450 - 500 kr. Husk at kontingentet kan trækkes fra i skat. Hos nogle a-kasser har du også muligheden for at blive medlem af en fagforening mod et mindre tillæg.

 • Hvorfor vælge en billig a-kasse?

  Uanset om du vælger at blive medlem i en relativ dyr a-kasse eller i en af de billigste a-kasser, gælder de samme rettigheder i tilfælde af arbejdsløshed. Den eneste forskel ud over prisen er være omfanget af rådgivning og andre ekstraydelser. Selve dagpengesatserne er nemlig de samme. Den ligger i dag på 827 kr. uanset om du vælger den dyreste eller billigste a-kasse. Som nævnt ovenfor tilbyder nogle a-kasser, mod tillæg, at tegne en lønsikring. Dette kan være en fordel hvis du i dag modtager en relativt høj løn eller hvis du har mange store faste udgifter. Med lønsikring modtager du op til 90% af din nuværende løn i dagpenge under arbejdsløshed.

 • Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

  Nogen a-kasser er forbeholdt særlige faggrupper mens andre er åbne for alle. Den billigste a-kasse i Danmark er ikke nødvendigvis den dårligste. Du kan med fordel sammenligne flere forskellige a-kasser og se hvad de tilbyder under arbejdsløshed, for eksempel deres dagpengesatser. Du kan ofte få samme høje kvalitet i de billige a-kasser som i de dyre. Hvis du arbejder i en bestem faggruppe bør du vælge en a-kasse som er relevant for denne faggruppe. Du kan også prioritere en a-kasse som har kontor i dit nærområde.

 • Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse?

  Det er meget nemt at blive medlem af en a-kasse. På denne side finder du links til de enkelte a-kassers tilmeldingssider. På disse tilmeldingssider udfylder du de relevante felter med dine informationer og sende ansøgningen afsted elektronisk. Det tager typisk mindre end fem minutter at tilmelde sig hvis du har dine informationer ved hånden. Kravene for medlemskab er, udover fast arbejde eller uddannelse, at du har bopæl og opholdstilladelse i Danmark, og at du er mellem 18 år og 63 år.

 • Hvorfor bør jeg være medlem af en a-kasse?

  Du bør være medlem af en a-kasse for at sikre dig økonomisk, hvis du en dag mister arbejdet eller ikke kan passe dit arbejde på grund af sygdom. Du skal være i arbejde for at kunne søge optagelse i en a-kasse og du skal have været medlem i 12 måneder før du er sikret. Det er ikke muligt at søge om medlemskab i en a-kasse når du er blevet arbejdsløs, så er det for sent. Med andre ord er det en fremadrettet sikring du tager mens du er i arbejde og ikke har brug for arbejdsløshedsdagpenge.

 • Hvad laver en a-kasse og en fagforening?

  En arbejdsløshedskasse er en organisation, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed og som administrerer offentlige love og regler på området. I perioder uden arbejde, kan en a-kasse hjælpe dig igennem økonomisk. Arbejdsløshedskasser udbetaler dagpenge. Hvis du har en tillægsforsikring, kan du være sikret op til 90 procent af lønnen fra det tidligere job. Så når der pludselig ikke kommer normal løn ind på bankkontoen, er du alligevel dækket økonomisk i form af dagpenge. A-kassen giver desuden ofte mulighed for at deltage i kompetencegivende kurser. De fleste arbejdsløshedskasser er tilknyttet en relateret fagforening. En fagforening kan hjælpe dig i forbindelse med din ansættelse, barsel, sygdom, pension eller opsigelse. I tilfælde hvor der opstår en strid mellem dig og din arbejdsgiver, kan en fagforening yde juridisk bistand, råd og vejledning. Hvis striden ender i retten, kan fagforeningen køre din retsag for dig. Fagforeninger en en stolt dansk tradition og de fleste fagforeninger er politisk aktive og kæmper for at sikre ordentlige arbejdsvilkår for deres medlemmer. Dette kommer især til udtryk under overenskomstforhandlingerne.

 • Kan jeg blive medlem af en a-kasse som studerende?

  Ja, de fleste a-kasser optager studerende og i mange tilfælde er det gratis at være medlem af en a-kasse mens man studerer.

Er du i tvivl eller har du brug for hjælp?

Kontakt os få svar med det samme. Vi svarer alle hverdage mellem 9 og 19. Du kan kontakte os på telefon, e-mail, eller chat. Vi ser frem til at hjælpe dig

Kontakt os

”Rimelig.dk hjalp med en årlig besparelse på 2.300 kr. Tak for hjælpen!”

Mikkel A., Esbjerg
"Perfekt"
Baseret på 371 købsanmeldelser

”Jeg havde ingen idé om at det kunne være så nemt at sammenligne priser”

Josephine S., Roskilde

Gratis overvågning af priser

Spar tid og penge. Få automatisk besked når der er nye tilbud tilgængelige

Hver email indeholder et link til at framelde sig. Vi sender aldrig spam.

YouSee
Nordea
Plenti
Danske Bank
3F
Santander

Sådan fungerer Rimelig.dk

Rimelig.dk er en sammenligningsplatform som gør det nemt at finde det bedste produkt til den bedste pris. Find produkter der matcher dit behov.

Trin 1

Find dit behov

Undgå at betale overpris for et produkt du ikke har behov for - Svar på nogle få spørgsmål, så analyserer vi os frem til dit faktiske behov.

Trin 2

Sammenlign

Ud fra dit faktiske behov, kan du nemt og overskueligt sammenligne de bedste priser på produkter der matcher dine behov. Det er hurtigt og smart.

Trin 3

Vælg frit

Når du har fundet det perfekte produkt, klikker du dig ind på tilbuddene for at opnå prisen du fandt her via Rimelig.dk. Det sjove er, at du sparer penge!

Vi er fra København og hjælper brugere i hele Danmark

Blegdamsvej 6, 2200 København N, Danmark
Læs mere om os her
Kontakt os