Sammenligning af andelsboliglån: Kæmpe forskel på pris og kundetilfredshed

Tirsdag, 22. november 2016 | Andelsboliglån

Andelsboliglån Prisen på et andelsboliglån er en kombination af renten og gebyrer. Gebyrerne tæller stiftelseprovision, ekspeditionsgebyr, og tinglysningsafgift.

Andelsboliger er populære som aldrig før. Der er for tiden så hård kamp om ledige andelsboliger at de bliver solgt på rekordtid. Imens konkurrerer bankerne om kundernes gunst for at tilbyde andelsboliglån til handlen.

Men det kan være en rigtig god idé at sammenligne tilbuddene til bunds. Der er nemlig store besparelser at hente, hvis du sammenligner andelsboliglån. Men du løber samtidigt en risiko, hvis du vælger bank efter prisen alene.

Rimelig.dk har undersøgt markedet for andelsboliglån og fundet en forskel på over 400% mellem det billigste og det dyreste andelsboliglån.

Alle banker er ikke født lige. Udover priserne har vi kigget på bankernes serviceniveau og kundeanmeldelser. Vi er chokeret over hvad vi fandt! For de værste syndere, var læsningen af deres anmeldelser på TrustPilot som at stikke hovedet ned i en skraldespand.

Det billigste andelsboliglån

I vores sammenligning af andelsboliglån har vi indhentet priser fra Danmarks største banker og sammenlignet listepriserne.

I vores undersøgelse, søgte vi på et andelsboliglån på 850.000 kr. med egen udbetaling på 100.000 kr. Løbetiden satte vi i regneeksemplet til 10 år.

De billigste andelsboliglån vi fandt, kommer fra Nykredit. Deres renter starter ved 2,75% (ÅOP 3,2%). I låneeksemplet vil den månedlige ydelse før skattefradrag blive 7.219 kr. Til gengæld er deres TrustPilot score helt i bund.

Nummer to på listen er Swebank med laveste rente på 2,95% (ÅOP 3,4%). Den månedlige ydelse vil her blive 7.676 kr. før skat.

Nummer tre på listen er Sparekassen Kronjylland med laveste rente på 3,25% (ÅOP 3,8%). Ydelsen her er beregnet til 8.397 kr. De har fem flotte TrustPilot stjerner og virker som en oplagt bank at aftale møde med. Den høje kundetilfredshed bør opveje den lille prisforskel sammenlignet med den billigste bank.

Det dyreste lån vi fandt i vores undersøgelse er fra Alm Brand Bank. Deres højeste sats er på hele 12,5% (ÅOP 13,9%). Denne sats svarer til en normal kassekredit eller forbrugslån og er efter vores mening utilstedelig idet man ved et andelsboliglån stiller sikkerhed i boligen. Det kan man trods alt ikke på et forbrugslån der bruges til en charterferie i Thailand.

Forskellen på det billigste andelsboliglån fra Nykredit og det dyreste andelsboliglån fra Alm Brand Bank svarer til 434,37% når man regner med deres respektive ÅOP satser.

Den faktiske rente som bankerne vil tilbyde dig kommer an på kundeforhold og en risikovurdering. Hvis du samler flere produkter hos samme bank og har en sund økonomi vil du blive tilbudt en lavere rente.

Prisen på et andelsboliglån er en kombination af renten og gebyrer. Gebyrerne tæller stiftelseprovision, ekspeditionsgebyr, og tinglysningsafgift.

Hvis du vil danne dig et hurtigt sammenligningsgrundlag skal du kigge på de samlede årlige omkostninger, også kaldet ÅOP. Det er lovpligtigt for bankerne at oplyse denne procentsats og den giver dig et billede af prisen inklusiv alle gebyrer.

Andre faktorer at kigge på: Kundeservice

Selvfølgelig er prisen for mange den afgørende faktor, når der skal vælges bank. Men hvis forskellen er relativ lille mellem en bank med lav kundetilfredshed og én med stor, anbefaler vi at vælge den sidstnævnte.

TrustPilot er et godt værktøj til at læse andre kunders oplevelser af en bank. På Rimelig.dk har vi integreret TrustPilot på alle vores sammenligningssider, fordi vi mener at det er en god indikator på om et firma er værd at være kunde hos.

Banken med den laveste TrustPilot score er Nykredit. Det virker som om at Nykredit, med en TrustScore på 0,6/10, virkelig gør sig umage for at give kunderne noget at klage over. Vi fandt et par af de sure opstød der repræsenterer den generelle stemning:

“Aldrig har jeg følt mig dårligt behandlet af et pengeinstitut” — Maria
“ALDRIG NOGENSINDE har jeg fået en så dårlig behandling som i den bank. Hold jer langt væk fra den af – ikke en eneste stjerne fortjener de!” – Jannie

Den bank med den højeste TrustPilot kundetilfredshed er Sparekassen Kronjylland med en TrustScore på hele 9,3/10.

Kigger man på deres side på TrustPilot er der 5 stjerne ved næsten alle anmeldelser. Her er tonen gennemgående markant anderledes:

“Fantastisk service. Mødet var flettet sammen til os og der var tænkt på mindste detalje. Vores rådgiver har vi stor tillid til og alt var afslappende og på et professionelt plan. Jeg har kun roser herfra.” – Maibritt

“Altid imødekommende. Møder altid stor imødekommenhed når jeg kommer i min afdeling. Dejlig afslappet atmosfære. Min rådgiver er nem at komme i kontakt med. det er nemt at få en aftale om personligt møde, når nødvendigt.” – Michael

Det er tankevækkende at kundeoplevelsen kan være så forskellig fra bank til bank. Den høje kundetilfredshed i en bank som Sparekassen Kronjylland bør opveje den lille prisforskel der er sammenlignet med billigere banker med dårligere service.

Hvordan beregner man et andelsboliglån

På rimelig.dk har vi lavet en andelsboliglån beregner. Den fungerer ved at du indtaster boligens værdi og dit lånebeløb. Derefter beregner vi priserne fra samtlige banker og sorterer dem efter pris. Under hver pris viser vi bankernes TrustPilot stjerner. Klikker du på stjernerne, kommer du til en side hvor du kan læse nuværende kunders anmeldelser på TrustPilot.


Skrevet af
Jacob Langvad Nilsson

Jacob skriver om penge og privatøkonomi, og tips til hvordan du at kan få mere for dine penge